За нас

Image
Image

ОРИОН МР ЕООД е официален вносител на термоизолационни сандвич панели ( PUR панели ) от Гърция, Италия и Германия. Термоизолационните панели са строителен продукт, отговарящ в най-пълна степен на съвременните изисквания за топлотехническа ефективност. Малката дебелина, ниското тегло и високата топлоизолация на термопанелите ги прави предпочитан строителен материал за изграждане на промишлени сгради, жилищни сгради, селскостопански постройки, търговски обекти, обекти с контролирана среда / хладилни камери и сушилни/, смесен тип строителство, реконструкция и модернизация на съществуващи сгради и помещения. Основна характеристика при използване на термопанелите е бързото строителство. Тармоизолационните панели се монтират както върху предварително изградена скара за тях, така и като самоносеща конструкция. Изолационните сандвич панели се произвеждат от профилирана поцинкована ламарина с полиестерно покритие и сърцевина от полиуретан или минерална вата, като сандвич панелите с минерална вата отговарят и на друго основно изискване при строителството – негоримост. Сандвич панелите се произвеждат в различни цветови гами, дебелини и дължини, според изискванията на клиентите. В зависимост от предназначението и начина им на монтаж термопанелите биват: покривни термопанели с три, четири и пет ребра, с дебелина варираща от 20 мм до 150 мм; фасадни термопанели със скрит и открит монтаж, с дебелина от 30 мм до 100 мм; хладилни термопанели с дебелина от 100 мм до 200 мм.

Image
Image
Image
ОРИОН МР произвежда средно и нискотемпературни врати за хладилни камери и сушилни.

Фирма ОРИОН МР ЕООД разполага с материално-техническа база за производство на всички видове обшивки необходими при монтажа на термопанелите. Обшивките се произвеждат в размер, цвят и форма по поръчка на клиента.

Image

Термоизолационни панели – фасадни, покривни, хладилни.

Термоизолационните сандвич панели са леки, самоносещи се строителни елементи. Произвеждат се основно два вида – със сърцевина от експандиран полиуретан или минерална вата. И в двата случая към сърцевината има прилепнали от двете страни стоманени галванизирани листове профилирана ламарина. Върху нея е нанесен специален свързващ грунд и цветно полиестерно покритие.

За нуждите на строителството се предлагат фасадни и покривни панели с дебелина от 40, 50, 60, 80 и 100 мм. За изграждане на хладилни камери и помещения дебелината на панелите достига до 200 мм дебелина.

Дължината на фасадните термопанели е в зависимост от височината на сградата или помещението, а на покривните – от дължината на покривния скат. Съществува обичайно ограничение от 13.50 м за максимална дължина, но са възможни и изключения. Допуска се снаждане както на фасадните, така и на покривните панели.

Подпорните растояния и допустимите отвори най-често са указани в констуктивния проект на сградата и зависят от дебелината на сандвич панела, географското положение на обекта и от други специфични фактори. Завършен вид сградата получава след поставяне на

АКСЕСОАРИ

– билни окомплектовки и обшивки около врати, прозорци и технологични отвори. В производствената база на ОРИОН МР ЕООД се изработват обкантващите профили по чертежи предоставени от клиента и в цвят по RAL каталог.

За осветяване през покрива, определен брой термопанели могат да се заменят с многослойни поликарбонатни плоскости.

Искате оферта за проекта ви?
Image