Image

Фасадни термопанели Horizon

Топлоизолационни полиуретанови панели със скрити съединения и възможност за монтаж както вертикално, така и хоризонтално. Интелигентните скрити съединения с двойни заключвания осигуряват непрекъснати водонепропускливи повърхности с изключителна топлоизолация и звукоизолация.

Image
Image
Image
Image

Топлоизолиращи полиуретанови панели със скрит монтаж, могат да бъдат поставяни вертикално и хоризонтално. В двете случая панелите се свързват чрез скрита двойна заключваща поддръжка, осигуряваща непрекъснати водонепропускливи повърхности с идеална топлоизолация и звукоизолация.

Image

Фланци за приложения на Arkhon Horizon

За правилното приложение на полиуретановите панели Horizon е необходимо използването на определени специални части, за да бъде осигурена пълната изолация на крайния проект. Тези части също така гарантират добрите визуални резултати на всеки обект, изграден с панели на Arkhon.

Тъй като всяка конструкция е различна (винаги на база архитектурни и статични документи), необходимите фланци се различават във всеки случай. Нашето техническо поддръжко отделение винаги е на ваше разположение, за да ви помогне с всякаква информация, която ви е необходима относно фланците.

Image
Image
Image
Image

Покрития на панелите

Типични покрития на лицевите страни на панелите

ARKHON Panel предлага голямо разнообразие от възможности за покритие на лицевите страни на панелите. Двете основни параметра, по които клиентите трябва да вземат решение, са:

Тегло / дебелина на цинковото покритие Тип и дебелина на боята за цветно покритие

Комбинацията от тези два параметра силно влияе върху поведението на стоманата в различни среди по отношение на корозията и устойчивостта на UV лъчите.

Основата на лицевите страни на панелите обикновено е галванизирана стомана, която се състои от стоманена основа с метално цинково покритие, нанесено чрез непрекъснат процес на топъл потопящ галванизиране. Горещо потопящо галванизираните стомани предлагат отлична устойчивост на корозията, комбинирана с много добри формовни свойства. Процесът на покритие може да приложи разнообразни дебелини на цинка, от 80 г/м2 до 725 г/м2 според EN 10346. Таблицата по-долу представя съответствието между теглото на покритието и дебелината му.

Image

Designation EN 10346

Coating weight – double sided (g/m2)

Coating thickness (μm per side)

Z100

100

7.0

Z140

140

10,0

Z200

200

14.0

Z225

225

16.0

Z275

275

20.0

ARKHON може да предостави широка гама от тегла на цинковото покритие, като най-типичното е Z140.

Изборът на система за боя зависи от околните условия, на които продуктът ще бъде изложен, необходимите технически свойства и неговото предназначение. Покритите стоманени продукти на ARKHON за външни и вътрешни строителни приложения са налични в богато разнообразие от стандартни цветове от RAL палитрата и повърхностни виждания (гладка, текстурна, матова, текстурирана и др.). Въпреки това всеки продукт има свои специфични свойства и приложения. Подходящият избор е от съществено значение и трябва да се направи в сътрудничество с техническия и продажбен екип на ARKHON, но остава изключителна отговорност на клиента. Покритията на ARKHON отговарят на всички изисквания по отношение на външен вид и естетично качество, както и свойства като гъвкавост, повърхностна твърдост, сцепление на покритието, устойчивост на корозия и UV лъчи и др. Покритията на ARKHON са екологично приятелски, с висока естетика и последователно качество на продукта.

Image

Предлаганите от ОРИОН МР ЕООД полиуретанови панели, могат да се монтират както вертикално, така и хоризонтално. И в двата случая, панелите се свързват чрез скрита двойно заключваща система, осигуряваща здраво и непрекъснато водонепропускливо уплътнявяне, идеална топлоизолация и звукоизолация.

Стриктния контрол на суровините, напълно автоматизираното производство и непрекъснатите изследвания и експертизи гарантират пълното удовлетворение на нашите клиенти.

Независимо от вида, сложността и специфични изисквания на проекта, вие винаги ще разполагате със съответните панели за да не правите компромис с качеството на вашата топлоизолация при съвършена естетика.

Термоизолационните фасадни панели Horizon се предлагат в пет различни текстури:

Image
Image
Image
Image
Image

Лабиринтна сглобка

Image
 • (от 30 до 120 mm)
 • Водоустойчива
 • Висок UV- фактор
 • Без топлинни мостове или кухини, няма риск от кристализация
 • Непрекъсната изолация
 • Налични 5 различни текстури.
 • Специална връзка с множество ключалки.
 • Специални цветни покрития за чисти стаи и санитарни услуги.
 • „Пяна до пяна“ за непрекъсната изолация
Image
 • 1. Страната без винт е с двойно заключване
 • 2. Здравина дори при отрицателно налягане
 • 3. Анти-взлом защита
 • 4. Дебелина от 30 до 120 мм
 • 5. Повишена пожароустойчивост
 • 6. Закрепване на двата панела към конструкцията

Херметичност (хидроизолация)

Основнития стандарт, дефиниращ изискванията за херметичност на полиуретанови панели е EN 12865.
Стандартът изисква постигане на 100 % херметичност при налягане 600 Pa при нормални условия.
Лабораторните тестове показаха, че нашия панел е водонепропусклив до налягане от 1070 Pa, далеч над изискваното от стандарта.

Стоманена ламарина

 • Предварително оцветена с полиестерна боя – 25 микрона и 7 микрона задната страна (EN 10169-1/03)
 • Дебелина от 40 до 100 mm (EN 10142/00)
 • 350 MPa точка на огъване 350-380 N/mm2.
 • Zincalume® S 320GD AZ150 (55% алуминий, 43,5% цинк, 1,5% силиций) (EN 10147/00 & EN10142/00) Color bond® XRW органично полиестерно електростатично покритие (EN 10169-2/99)

Стандартна цветова гама:


Image